Leiden, zondag 5 juli 2009

Fokko VerslootZaterdagavond 4 juli bereikte ons het vreselijke bericht dat Fokko Versloot is overleden. De 26-jarige dj/producer/journalist/organisator viel na een vermoedelijk epileptische aanval in zijn Rotterdamse woning tegen een tafel, en overleefde zijn verwondingen niet.

Via deze weg willen wij laten weten dat hiermee een uniek persoon uit ons midden is gevallen. Fokko Versloot was een talentvol artiest, een goede schrijver, maar bovenal een zeer bijzondere vriend. Hoewel onlangs verhuisd naar Rotterdam, maakte hij nog steeds een wezenlijk deel uit van het Leidse nachtleven, waar hij jarenlang met zijn feesten en dj-sets een toonaangevend aandeel in heeft gehad.

Deze zomer zou zijn zomer worden. Eén van zijn dromen werd onlangs al vervuld, een optreden op Awakenings, maar met gigs op Dance Valley en Loveland Festival leek de doorbraak van Fokko Versloot (samen met gezworen kameraad Koen Lebens) nu echt een feit. Dat zijn platen al door de grootste namen werden gedraaid, zelfs in Duitsland en Italië, was een voorbode van een grootse carrière.

In de tussentijd maakte Fokko ook furore als journalist. Zo schreef hij voor bladen als DJ Broadcast en APE Magazine, waar hij bewees uitstekende interviews te kunnen doen. Dat hij naast zijn muziek en schrijfwerk ook werkzaam was bij platenmaatschappij Cloud 9 en op het punt stond zijn studie Geschiedenis af te ronden, zegt genoeg over de veelzijdigheid van zijn talenten.

Maar zoals gezegd, boven alles was Fokko vooral een goede vriend. Iemand met een zogezegd charisma, die je bij elke ontmoeting kon laten lachen. Ongetwijfeld zal iedereen die hem kent beamen dat hij geen simpele voorbijganger was, maar een innemende persoonlijkheid; één van de meest liefdevolle, hulpvaardige, grappige en intelligente mensen die je maar kunt bedenken.

Cliché’s als ‘het heeft zo moeten zijn’ gaan in dit geval niet op; wij zijn verdrietig, maar ook buitengewoon kwaad dat iemand als Fokko dit heeft moeten overkomen. Alsof het hart uit ons lijf is gerukt, zo voelt dat hier in Leiden. Denkend aan zijn familie, vriendin, vrienden, en natuurlijk Koen Lebens kunnen we ons niet eens voorstellen hoe zij zich op dit moment voelen. Wij wensen ze enorm veel steun en sterkte de komende tijd.

Fokko, dit had nooit mogen gebeuren. We zullen je missen en ervoor zorgen dat niemand jou ooit zal vergeten.

Voor altijd jouw muziek in onze platentas.